counter

Website counter

vineri, 7 august 2009

FK Sarajevo

Formaţia bosniacă FK Sarajevo, adversara formaţiei CFR Cluj, în play-off-ul pentru Europa League, a eliminat în turul III preliminar al competiţiei formaţia suedeză Helsingborgs IF, la loviturile de departajare, cu scorul de 5-4, după fiecare echipă câştigase pe teren propriu cu scorul de 2-1.
În turul II preliminar, FK Sarajevo a eliminat pe FC Spartak Trnava (Slovacia), după 1-0 pe teren propriu şi 1-1 la Trnava.
Fudbalski Klub Sarajevo este echipă fondată în 1946, joacă pe stadionul ''Asim Ferhatovic Hase'', cu o capacitate de 37.500 locuri şi e antrenată de Mehmed Janjoš.
În ediţia trecută de campionat, FK Sarajevo s-a clasat pe locul 4. FK Sarajevo a întâlnit pe Rapid în turul II preliminar al Cupei UEFA, ediţia 2006-07, câştigând pe teren propriu cu scorul de 1-0, dar a fost învinsă pe Giuleşti cu scorul de 2-0.
FK Sarajevo a câştigat două titluri de campioană a Iugoslaviei (1966/1967, 1984/1985), unul în Bosnia (2007), patru cupe ale Bosniei (1997, 1998, 2002, 2005) şi o Supercupă a Bosniei (1997).
Lotul echipei din Sarajevo e format din: portarii Ibro Hodzic, Dino Hamzic şi Muhamed Alaim, fundaşii Anel Skoro, Gregor Mohar (Slovenia), Sedin Torlak, Ajdin Maksumic, Mirza Rizvanovic, Zoran Belosevic (Serbia), Amer Dupovac, mijlocaşii Amar Kadic, Edin Dudo, Faruk Ihtijarevic, Milan Muminovic, Adis Kapetanovic, Irfan Lusnickic, Muhamed Dzakmic, Nail Sehovic, Denis Comor, Jasmin Campara, Emir Janos, Damir Hadzic şi atacanţii Alen Avdic, Alen Skoro, Dzenaldin Hamzagic, Adis Jahovic (Macedonia), Almir Pliska.
CFR Cluj va întâlni echipa bosniacă FK Sarajevo în play-off pentru grupele Europa League la fotbal, în urma tragerii la sorţi efectuate vineri, la sediul UEFA, de la Nyon (Elveţia). Partida din prima manşă va avea loc pe 20 august, la Sarajevo, iar manşa secundă se va juca pe 27 august, la Cluj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu